Kokoomuksen Veera Ruoho: Kehysriihen panostukset turvallisuuteen luovat uskoa tulevaisuuteen

Tiedote 13.4.2018

Kokoomuksen kansanedustaja ja hallintovaliokunnan jäsen Veera Ruoho on mielissään hallituksen kehysriihessä tekemistä panostuksista turvallisuuteen. Riittävien resurssien tarjoaminen keskeisille turvallisuusviranomaisille, kuten poliisille ja suojelupoliisille, on kauaskantoista ja vastuullista politiikkaa.

”Kansalaisten turvallisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että poliisi näkyy katukuvassa ja että rikosten tutkintaa suorittamaan on riittävä määrä ammattitaitoisia virkamiehiä. Tämän mahdollistamiseksi tarvitaan riittävästi resursseja”, Ruoho toteaa.

Poliisin toiminnan turvaamiseksi ja henkilötyövuosimäärän pitämiseksi 7 200 tasolla kohdennetaan lisärahoitusta vuodelle 2019 18 miljoonaa euroa ja vuosille 2020–2022 16,4 miljoonaa euroa. Rahoituksen turvaaminen mahdollistaa toiminnan pitkäjänteisemmän suunnittelun.

Sisäisen turvallisuuden ylläpitämiseksi tarvitaan riittävästi laadukkaan koulutuksen saaneita poliiseja, joille tarjotaan asianmukaiset välineet ja varusteet. Jos yksikin näistä edellytyksistä puuttuu, mahdollisuudet toiminnan harjoittamiseksi heikkenevät oleellisesti.

Suojelupoliisi on uuden tiedustelulainsäädännön myötä siirtymässä yhä enemmän tiedustelutoimintaa harjoittavaksi viranomaiseksi. Turvallisuusympäristön muutoksiin vastaamiseksi tarvitaan ajantasaisen lainsäädännön lisäksi osaavia työntekijöitä. Jatkossa suojelupoliisin tarve osaavalle siviilihenkilöstölle kasvaa, jolloin viranomaisen tulee kyetä kilpailemaan alan ammattilaisista yksityisten toimijoiden kanssa.

Suojelupoliisin ydintoiminnan ja toimintakyvyn varmistamiseksi vahvistetaan rahoitusta pysyvästi 2,5 miljoonalla eurolla. Myös siviilitiedustelulainsäädännön vaikutus Supoon on huomioitu, mitä varten kohdennetaan 10 miljoonan euron vuosittainen lisärahoitus.

”Turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu valtion ydintehtäviin. Tämän tehtävän hoitaminen ei onnistu ilman riittäviä resursseja. Poliisin resurssipula on tiedostettu pitkään ja nyt tehtävät panostukset ovat oikeansuuntainen korjausliike. Kun viranomaisilla on riittävät resurssit tehtäviensä hoitamiseksi, kansalaiset voivat keskittyä arkisiin asioihin pelkäämättä turvallisuutensa puolesta”, Ruoho päättää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *